Tehetségkutató Verseny 2012 – Versenykiírás

Miskolc Város Önkormányzata, a Mente Egyesület és a Baranta Szövetség tehetségkutató versenyt hirdet.

A szervezők célja, hogy a vetélkedő révén a felnövekvő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népköltészet és népzene csodálatos világát, s egy életre kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett.

A megmérettetésre népmesenépzenenépdal és néptánc kategóriákban jelentkezhetnek az általános iskolás korú gyermekek két korcsoportban (1-4. osztály, 5-8. osztály). Az 1-4. osztályba a 6 éves kortól, a 5-8. osztályba 16 éves korig jelentkezhetnek a még óvodás vagy már középiskolás gyermekek. Egy tanuló több kategóriában is nevezhet.
A versenyre a tanulót az Oktatási Intézmény nevezi, de egyéni nevezéseket is elfogadunk.

A verseny megyei fordulóit áprilistól májusig szervezik meg a Magyar Közösségek Szövetsége és a Baranta Szövetség helyi csoportjai, ezekről kategóriánként egy-egy versenyző juthat tovább a döntőbe.

A Miskolcon megrendezésre kerülő verseny:
időpontja: 2012. április 14., szombat, 10 óra
helyszíne: MKK Ifjúsági Ház, 3531 Miskolc Győri kapu 27/A
jelentkezési határidő: 2012. március 29., csütörtök április 2., hétfő

A győztesek számára széles nyilvánosság előtt a Miskolcon rendezendő Baranta Világkupán tartjuk meg a Tehetségkutató gáláját. A Miskolci Jégcsarnokban 2012. május 19-én megrendezett találkozón valamennyi kategóriában és korcsoportban, járásonként egy-egy szereplő, illetve csoport mutatkozhat be. A megyei döntő nyerteseinek jutalma 3 napos kézműves tábor, könyvek és még sok értékes nyeremény. A Miskolci Kulturális Központ különdíjként felajánlotta, hogy a győztesek felléphetnek a XII. Gyermek Borsodi Fonó fesztiválon.

Pályázatokkal kapcsolatos további információ:
tehetsegkutato@magyarkozossegek.org

Döntő főtámogatója:
Dr. Kriza Ákos
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

Szervezők:
Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület
Baranta Szövetség
Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztály
Miskolc Kulturális Központ

Szólj hozzá!